Chocoladetaart ~ Gluten- en Lactosevrij!

chocolala

Overal om mij heen zie ik blogposts voorbij komen over Chocolade. Zeker nu Tony Chocolonely drie nieuwe smaken heeft geïntroduceerd wordt je er mee dood gegooid. Niet dat iemand daar ooit slechter van is geworden:-). Want Chocolade kan altijd, of zoals ik het zou zeggen, Chocolade is altijd een goed idee!

Toen ik weer wilde bakken, besloot ook ik voor Chocolade te gaan, misschien dat ik toch door die posts geïnspireerd was, wie zal het zeggen :-). Ik besloot om een hele fijne te maken, namelijk de Chocoladetaart. Natuurlijk werd het geen gewone Chocoladetaart, neen, het werd een Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen.

Even dromen

Soms zou ik willen dat wanneer ik in de keuken zou staan, ik zou bedenken dat Mango en Pistache goed bij elkaar zouden passen. Bij het bereiden van een nieuwe creatie met nieuwe smaken zou ik komen tot een werkelijk smaakexplosie. De werkelijkheid leert dat ik dit nog steeds niet heb geprobeerd omdat ik vrees voor het ergste. Ik heb het recept dus van een hele fijne website. Want zelf recepten bedenken, is nog steeds niet mijn ding.

Bakkunsten

Maar dus terug naar mijn bakkunsten. Het recept werd keurig opgevolgd met als uitzondering dat, ik de glutenvrij bakmeel of rijstmeel heb vervangen door biologisch kokosmeel. Dat had ik toch nog in de kast staan ;-)) en gebruik ik graag. En ik moet zeggen hij was heerlijk. Hoewel je geneigd zal zijn en groot stuk te nemen, raad ik dat niet aan :-). Want ook deze blijkt erg machtig te zijn. Om het af te maken heb ik er nog een toefje slagroom, uiteraard lactoservij, op gedaan. Smullen maar!

Chocolade twijfel?

Mocht je nog twijfelen (ik kan het mij écht niet voorstellen) over het bakken van een Chocoladetaart of Chocolade in het algemeen, lees dan de 16 leukste chocolade weetjes op Chocoloco.

P.S. Mocht je een man voor het Chocoladeschap in de supermarkt zien staan, denk dan nog eens aan weetje tien ;-).

Kim ~ Chocokenner