Lekker voor de (koude) dinsdag

askv5477

Soms wordt je geïnspireerd door een recept en denk je: Dat kan beter. Zo liep ik onlangs in de Albert Heijn voor de wekelijkse boodschappen. Elke vrijdag en zaterdag kom ik daar een ontzettend enthousiaste kookdemonstratrice tegen.  Deze demonstratrice is een vast gegeven geworden tijdens mijn rondje boodschappen. Als zij niet achter haar vaste demonstand staat ben ik vaak ontzet.

Ik kijk namelijk altijd even wat voor lekkers ze aan het maken is. Dit omdat ik zoals menig geen, vaak niet weet wat ik moet eten. Hoopvol probeer k dit probleem nog wel eens bij mijn man neer te leggen. Helaas zonder het gewenste resultaat :-(. Want misschien shocking voor de meeste mannen; Wij vrouwen functioneren niet alleen op Pizza, Patat, Shoarma en Bier. Hoe leuk wij dit misschien ook zouden vinden. Wij zouden eerder een sushi, champagne en macaron dieet prefereren.

Dit weekend stonden er heerlijke stukjes brood op mij te wachten.  Hoewel de smaak niet gek was, dacht ik wel dat het beter kon. Geïnspireerd om haar recept ben ik zelf aan de slag gegaan. Het is een (al zeg ik het zelf) heerlijk gevuld brood geworden. Heerlijk bij een kop soep op een herfstige dinsdag.

Dinsdag bleh
Hoewel ik mag geloven dat maandagen de minst favorieten dagen zijn (ik zie veel maandag-haat post op social voorbij komen ;-)) is voor mij de dinsdag mijn minst favoriete dag van de week. Dinsdag is zo’n ontzettende niets zeggende dag. Ik doe ook nooit iets leuks op dinsdag (misschien een ontzettend goede reden om “High Wine Dinsdag” te organiseren). Mijn enige silverlinging is dat dat ik op dinsdag heerlijk bij mijn ouders kan aanschuiven voor het eten.

Maar Lekker gevuld brood dus!

De ingrediënten:

Het recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij alle groenten in blokjes. Verhit een pan en voeg daar de olijfolie aan toe. Bak het gehakt rul en voeg de groenten toe. Bak het geheel nog een minuut of 2. Voeg de Oregano, Tijm en knoflook toe en roer goed door. Proef of het mengsel op smaak is. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de tomatenpuree bij het mengsel en laat 10 minuten sudderen. Snij ondertussen de bovenkant van het brood. Hol het brood uit zodat je een kuip van brood krijgt. Schep het mengsel in het brood en strooi er de geraspte kaas overheen. Zet 10 minuten in de oven. Eet Smakelijk! Ook lekker bij een soepje!

img_2216 img_2219

Kim ~ Heel kim bakt!