Traktaties, zouden ze het door hebben als ik die zou kopen?

Soms merk ik dat ik er nog niet helemaal lekker in zit, in dat op en top moeder zijn. Gelukkig leer ik snel en weet ik mij wel te redden. Zo is onze dochter één geworden. Wat ik dus niet wist is, dat wanneer je één wordt je hoort te trakteren. Daar kwam ik snel achter toen ik heel lief van onze gastouder een berichtje kreeg met het aantal personen voor de traktaties. Mijn reactie was ongeveer zo: trakteren? huh, nee, nu al? nee toch? dat is toch pas op de basisschool, shit ik moet iets verzinnen of kan ik ergens traktaties kopen (of zouden ze dat door hebben)

Ik ben wel van het kaliber, ik wil graag iets moois neer zetten, lees; stiekem het leukste neer zetten (ja, ik ken mijzelf goed). Het gaat namelijk niet gebeuren dat mijn kind met een stomme traktatie aan komt. Gelukkig kreeg ik op tijd de reminder van mijn gastouder. Zeven traktaties moesten er komen. Dat is te doen, het zijn er nog geen 25-30 voor wanneer ze naar school gaat, dit is dus een prima oefening voor later. Gelukkig heb je tegenwoordig pinterest. Iets wat mijn ouders niet hadden. Mijn eigen traktaties bestonden dan vroeger ook uit een zakje chips met een dropsleutel erop. En als mijn moeder een hele creatieve bui had, dan kregen wij vier jaar op een rij een servetje met snoepjes gevuld en afgebonden met een aardbeien- of dropveter. Sorry mam, daar kan ik nu echt niet meer mee aan komen :-).

Wanneer je gaat zoeken op traktaties vliegen de komkommer krokodillen, meloen bootjes, mozzarella bloemen en appel gebitjes je om de spreekwoordelijke oren. Nu zag ik mijzelf niet zo aan het aanrecht staan en uren besteden aan de traktatie. Ik voel weer een #loedermoeder momentje aan komen :-). Dus hop naar de Hema en Action. Wat blijkt daar kom je dus heel ver mee! Whoehoe geen uren creabea bezig zijn maar hop hop een paar leuke items in mijn winkelmandje en thuis even wat fabriceren. Ik heb gekozen voor de leuke zakjes van de Hema, samen met bellenblaas en manna. Een XL rietje van de Action erbij en hop klaar was ik.

collage-traktatieMaar wat is een traktatie zonder lekker hapje, helemaal niets natuurlijk :-). De manna alleen was niet genoeg en de zelfgemaakte chococakjes waren op het feestje van Jasmijn een succes. Dus toch nog maar even wat lekkers maken. Gelukkig ook bij de Action super leuke cupcake vormpjes gevonden. Natuurlijk moesten het wel “gezonde cupcakes” worden want met suikerbommen kan je écht niet meer aankomen. Dus een heel fijn recept gevonden op healthy-kelly.nl. Het zijn dus heerlijke chocolade cupcakes geworden van kokosmeel. Ik heb ze alleen nog bestrooid met wat discodip, niet zo healthy 🙂 maar wel extra leuk.  En voila zie hier het resultaat:

healthy-cupcakes-met-discodip

 

Dus al met al heeft deze mama met de hulp van Hema, Action en Healthy Kelly een fijne traktatie weten te maken. Bij het ophalen van Jasmijn waren alle cupcakes op. Ik ga er dus maar even vanuit dat ze goed zijn bevonden :-).

Kim ~ traktatiebeest!