Wie jarig is….

Trakteert! En na het succes van mijn Gluten- en Koemelkvrije Cheesecake van vorige jaar,  moest er natuurlijk wel weer een succes worden neergezet. Dus hop met mijn neus in de receptenboeken (Lees online gaan en vrienden worden met google) en opzoek naar iets lekkers. Chocolade is hier altijd favoriet dus dat moest er sowieso inzitten. Het voordeel ten aanzien van vorige jaar, ik ben nu geen gluten- en koemelkvrij leek meer. Dus ik wist mijn weg beter te vinden.

Hoera taart!
Ik kwam het een recept tegen van Foodless (een super handige site trouwens ;-)) waarbij mij het water in de mond liep. Dus een Oreo taart it is! Gelukkig heeft appie tegenwoordiger gluten- en koemelkvrije “oreo’s” en dit maakt het recept veel makkelijker. Ik voelde mij al een echte bakker uit Heel Holland Bakt. Weten hoe je hem maakt……..lees snel verder.

Taart twee

Ingrediënten:

  • 400 g double cookies (ook wel glutenvrije oreo’s van de AH)
  • 100 g plantenmargarine/boter (je kan het ook vervangen door kokosolie)
  • 300 g pure chocolade
  • 240 ml kokosmelk
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanille aroma

Ingredienten

  • Gooi 300 gram koekjes in de keukenmachine en maal tot het helemaal verkruimelt is.
  • Smelt de boter/plantenmargarine in een steelpannetje.
  • Giet de gesmolten boter bij de koekjes en roer net zolang tot het een geheel is.
  • Pak er een rechthoekige bakvorm bij en bedek de bodem en zijkanten met het koekjes mengsel. Ik heb alleen de bodem gedaan en dit ging prima.
  • Zet een half uurtje in de koelkast om hard te laten worden.
  • Na 20 minuten wachten kan je de kokosmelk op gaan warmen. Zorg dat ‘ie heet wordt maar niet zo heet dat ie gaat koken. Giet ondertussen de kokosolie en vanille aroma over de chocolade.
  • Is de kokosmelk warm dan giet je hem over de chocolade en ga je roeren. Niet net als ik denken, dat smelt nooit want dat doet het dus wel en ook echt mega goed! Net zo lang totdat het een massa zonder klontjes is en je eigenlijk gewoon een bak chocoladefudge voor je neus hebt staan.
  • Giet de chocoladefudge in de vorm. Pak de overige 100 gram koekjes en snij deze doormidden. Leg de koekjes op de chocolade fudge en beheers jezelf voor 3 uur, want zolang moet hij in de koelkast voor je hem kunt aansnijden.

Taart klaar!

Tipje van mij… neem niet een te groot stuk. Hij is nogal machtig :-). Op het werk was het een succes. Ben benieuwd of jullie hem ook lekker zouden vinden.

Kim – bakkers klaar…. smullen maar :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *