Help, ik ben een flapuit!

Op de een of andere manier zorg ik er altijd weer voor dat ik een bepaalde eigenschap bevestig aan mijn man. Al jaren doe ik mijn best om het tegendeel te bewijzen, maar het lukt mij maar niet.

Ik ben een ontzettende flapuit en deel graag wat ik mooi vind. Dit heeft er voor gezorgd dat mijn man het idee heeft dat ik alles mooi vind zolang er een behoorlijk prijskaartje aanhangt. Hij zegt vaak dat ik een luxepaard ben. Niet in de zin van werken, want dat doe ik kei-hard en dat vind hij gelukkig ook ;-), maar in de zin van kleding, tripjes, vakanties, auto’s, accessoires, interieur, noem het maar op. De lijst is eindeloos. Ergens weet ik dat hij gelijk heeft. Maar ik vind dat ik er niets aan kan doen. Ik ben nu eenmaal met een bepaalde smaak geboren.  Maar ik zou geen vrouw zijn als ik niet het tegendeel wil bewijzen. Dus wekelijks vertel ik hem hoeveel bonus-voordeel ik had tijdens het boodschappen doen of hoeveel korting er op een bepaald item zat (vaak kleding voor onze dochter). Dit natuurlijk om te laten zien hoe prijs bewust ik ben en dat niet alles draait om “dure” spullen.

PequignetMaar helaas, ik , de flapuit die ik ben, stuurde mijn man een foto van een horloge. Ik ben namelijk over een maand jarig en ik probeer ruim van te voren mijn man te voorzien van cadeau ideeën. Zo kan het hem niet ontgaan dat ik binnenkort jarig ben :-). Hoewel ik met trots, de eigenaar ben van een Pequignet, kan je natuurlijk nooit genoeg horloges hebben. Zo kwam ik online een Omega tegen. Niet wetende wat deze zou kosten, stuurde ik in mijn enthousiasme een foto naar mijn man.

Mijn man is ook een groot bewonderaar van horloges. Uren kan hij kijken naar de nieuwste modellen of kan hij een mooie occasion bewonderen. Zijn liefde gaat zo ver, dat wanneer wij samen een winkelstraat in lopen, ik bij het zien van de juwelier in de verte al een andere route probeer te nemen. Simpelweg langs een juwelier lopen zonder te kijken, komt niet in zijn “woordenboek” voor. Maar dit geheel terzijde.

Vanwege zijn bewondering van mooie horloges, wilde hij natuurlijk weten wat de prijs van de Omega zou zijn. Omdat ik mij er niet in verdiept had, moest ik het even online opzoeken. Heel subtiel staat er op de website een knopje met “reveal the price”. Vol goede moed klikte in de button aan. Met een hoop tromgeroffel in mijn hoofd, werd de prijs zichtbaar: €18.900,-. Tot mijn grote opluchting is dit wel incl. btw.

Wederom heb ik weer zijn beeld over mij bevestigd. Als je het snel zegt, klink het niet duur, maar ik denk toch dat ik opzoek moet naar een ander verjaardagcadeau 🙂

Kim!