Frisse Cottage Cheese lunch (koolhydraatarm)

Hüttenkäse of Cottage cheese (geef het een naam), vroeger kon ik het niet weg krijgen. Totdat ik het bij restaurant de Firma in Nijmegen als onderdeel van het voorgerecht kreeg. Lekker dat ik het vond. En wat bleek, er zaten ook nog eens koolhydraatarm (whoehoe). Dus nu maak ik het vaak zelf als heerlijke lunch. Onderstaand het recept (al is dat een groot woord :-))

Het klaar maken is heel simpel, want je voegt gewoon alles samen op een bord. De radijs doe ik door vieren en de olijven door de helft. Het gekke is de Biologische Cottage Cheese (1,0 kha per 100gram) bevat de helft minder koolhydraten dan de goedkopere variant (3 kha per 100 gram).

Deze lunch bestaat uit 6,31 Koolhydraten (bij gebruik van de Biologische Cottage Cheese) en past daarmee perfect in een koolhydraatarm of koolhydraat beperkte levensstijl.

Eet Smakelijk! Lieve groet, Kim