Mag het een onsje(s) minder

Veel van jullie weten inmiddels dat ik al jaren in strijd ben met de weegschaal. Hoewel ik dat de laatste tijd weer een beetje los aan het laten bent, is het toch een teleurstelling als de twee getallen op de weegschaal verschijnen. Ik weet inmiddels door het sporten dat spieren zwaarder zij dan vet. En dat het getal op de weegschaal niet echt iets zegt. Toch merk ik dat wanneer ik het hele gewicht ding los laat. Er kilo’s aan komen. Het eerste waar je dat bij mij aan ziet is mijn gezicht. Die wordt bij één kilo extra direct ronder. Ook mijn buik moet er meteen aan geloven. Over het algemeen eten wij gezond want ja ook wij eten wel eens een patatje, maar komen de kilo’s er daar niet van aan. Omdat ik denk dat ik weet waar het inzit ben ik opzoek gegaan naar wat alternatieven. Bij mij zit het namelijk in de dingen die ik terloops gewoon in mijn mond stop. Zo at ik twee dagen geleden bij de koffie 8 bokkenpootjes (ja je leest het goed, 8 helemaal alleen :-)). Dat gaat dan gewoon bijna onopgemerkt, vaak  kom ik er pas achter als ik al bij de laatste ben.

Dus zo kwam ik in aanraking met NovaShops. En omdat ik al 100 duizend dingen geprobeerd heb, ik ben nogal impulsief , stort mij dan vol overgave wel 2 hele dagen op een nieuw dieet, besloot ik het dit keer anders aan te pakken. Ik besloot te beginnen met mijn valkuilen, de lekkere dingen die gewoon voor het grijpen zijn. Ik hoor je nu denken, dan koop je het toch gewoon niet. Maar met een man en kindje zijn er gewoon altijd lekkere dingen in huis. Want zelfs een cracotte met dik roomboter en dik hagelslag kan al een hele traktatie zijn.  Dus de keus was snel gemaakt, eerst even wat “lekkere dingen” van NovaShops proberen vol ik mijn winkelmandje helemaal vol douw 🙂

Ik ben echt gek op pannenkoeken. Dus ik heb wel eens een koolhydraat arme pannenkoek geprobeerd te maken. Maar eerlijk deze vind ik dan gewoon naar een geklutst ei smaken.  Lekker, maar niet als je zin hebt in pannenkoeken. Nu was de beschrijving heel makkelijk (zie foto) uit te voeren. Ook het bakken van de pannenkoek ging heel makkelijk. Hij was lekker luchtig en bakte mooi bruin (wederom zie foto :-)).  De pannenkoek smaakte voor een koolhydraat arme pannenkoek best goed. Hij had nog wel een lichte ei smaak maar was al veel beter dan het baksel dat ik zelf eerder had gemaakt.

IMG_5816  IMG_5820

Ik ben ook gek op wafels (zie je weer dat patroon verschijnen van gek op eten :-)). Het liefst eet ik een pak pennywafels in één keer op (zal je niets verbazen). Wederom niet zo goed voor de lijn en misschien ook niet zo heul gezond ;-).  Gelukkig hebben ze een alternatief. Een ook deze viel niet tegen. Heel eerlijk, niet zo lekker als een pak pennywafels, maar vulde wel een stuk beter en zag er heel gezellig uit, want tja het oog wil ook wat. Voor de lekkere snack ’s avonds waren er bbq soja nootjes. Het beloofde veel goeds maar vond ik het minst lekkere. De nootjes roken heerlijk en waren goed knapperig, alleen de after bite was een beetje droog.

IMG_5619  IMG_5823

Wie bewaart heeft wat, dus ik heb nog een frambozen cakeje (klinkt al goed vind je niet), een fruitdrank en een kop soep. Hoewel ik heel benieuwd ben hoe die smaken, ga ik deze volgende week proberen.  De zoektocht gaat dus nog even verder. Dus heb je zelf een succes verhaal… laat het mij dan vooral weten.

Kim ~ eet altijd te veel en wil wel een bikini body (liefst morgen al)!