Slechte cadeau verzinner

Hoewel de titel al verraad waar deze blog overgaat, merk ik dat het geen lachertje is. Ik kan zelf namelijk cadeau’s waar goed over nagedacht is, en die met liefde en aandacht gekocht of samengesteld zijn, altijd heel erg waarderen. Maar toch maakt dit niet dat ik er zelf heel goed in ben. Ik ben er eigenlijk zelfs heel slecht in.

Geld geven is toch een no go
Verjaardagen, ik ben er gek op. Vooral die van mijzelf. Al vervloek ik het ook altijd als het huis helemaal vol is, en ik zelf geen seconde de tijd heb om even iets te drinken. Je loopt de benen onder je lijf vandaan. Maar wat is het gezellig. Omdat Jasmijn 9 dagen na mijn verjaardag geboren is, vier ik mijn eigen verjaardag niet echt meer. Des te meer reden om het verjaardagsfeest van dochterlief groots aan te pakken (tot zuchtende blikken van mijn man aan toe :-)). Maar ondanks dat ik het vieren van een verjaardag heel leuk vind. Ben ik heel slecht in het verzinnen van een cadeau (tenzij het een cadeau voor mij is natuurlijk ;-)). En om dan uit te wijken naar geld, vind ik echt een no go. Tenzij hier iemand specifiek om vraagt (al vind ik dat ook weer een no go).

De liefste vrouw van de wereld jarig
Een keer per jaar is, in mijn ogen, de liefste vrouw van de wereld jarig. Mijn moeder! Ze staat altijd voor ons klaar en dat verdient natuurlijk een mooi cadeau. Mijn moeder is heel praktisch. Dus vaak volgt er dan ook een praktisch cadeau. Dit jaar wilde ze graag Douglas bonnen. Want tja haar luchtjes waren bijna op en dan kon ze daarvan mooi nieuwe kopen (zie je, praktisch). Omdat ik het ook gek vindt om iets te kopen wat iemand niet leuk vindt, ging ik dus hop hop naar de Douglas. En hoewel ze het hartstikke leuk inpakken, vindt ik het stom! Want het is niet met liefde en aandacht uitgezocht en gekocht. Maar iets beters verzinnen lukte mij toch niet. Gelukkig was Fotofabriek de reddende engel.

IMG_7112

Fotofabriek – unieke foto producten
Fotofabriek kwam net op het goede moment met het voorstel van een leuke samenwerking. Want wat is er nu leuker dan het vereeuwigen van mooie herinneringen. Omdat mijn ouders zelf al een lijst hebben gemaakt met allemaal leuke foto’s. Vond ik een canvas een beetje overbodig. Toen ik bij mijn ouders op het toilet zat, keek ik om mij heen en zag de 10 jaar oude kalender van mijn moeder hangen. Deze heeft ze ooit gehad bij het afscheid van haar gymclubje en was inmiddels erg gedateerd. Meteen was het idee geboren. Ik maak gewoon een te gekke kalender met allemaal mooie herinneringen, want dat kon gelukkig ook bij de Fotofabriek. Hoewel ik niet creatief ben, is het dankzij de handige online editor, easy peasy en krijg je een te gek resultaat. Dat de kalender ook nog eens binnen twee dagen op de mat viel, was helemaal te gek. Want zo was hij mooi op tijd om op haar verjaardag te geven. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen hoe ontroerd mijn moeder was.

Kim – heeft kalenders maken als nieuwe hobby.