Review: Maxi Cosi Nova (en hoe mijn man dacht dat hij niet compleet was ;-))

Whoop whoop ik ben blij!
Toen ik hoorde dat ik de Maxi-Cosi Nova mocht gaan testen was ik door het dolle heen. Ik ben als ik dit schrijf 20 weken zwanger, en onze vorige kinderwagen is helaas kapot gegaan. Ik zag mij vanaf het moment dat ik wist dat ik de kinderwagen mocht testen al helemaal lopen. Sterker nog, ik ben die zelfde avond naar Prenatal gereden om hem te bewonderen. Dat ik in maart pas ben uitgerekend, bleek helemaal geen probleem te zijn. Want mijn dochter van 2, Jasmijn, past er ook nog heerlijk in. Nu loopt Jasmijn erg graag, maar soms is het gewoon veel handiger als zij in de buggy zit. Dit kan nog wel eens een gevecht op leveren. Maar toen ik vroeg of ze in de Nova wilde zitten, was ze meteen enthousiast. Super fijn! Ik wilde graag de vierwieler testen. Ik ben geen echte hardloopfan, en dat is voor mij de enige reden die ik kan bedenken, waarom je een driewieler zou willen.

Hij is er!!
Ik zat op mijn werk toen mijn man belde dat er een grote doos van Maxi Cosi was geleverd. Ik wilde het liefst meteen naar huis, want dit kon maar één ding betekenen: De kinderwagen was er! Omdat ik heel nieuwsgierig was welke kleur ik mocht testen (ik had als voorkeur Nomad Grey opgegeven) vroeg ik mijn man meteen de doos open te maken. Even later belde hij mij terug met het heugelijk nieuws dat hij inderdaad grijs van kleur was, maar dat ik de driewieler had gekregen.  Ik snel nog maar even mailtje naar Maxi Cosi gestuurd dat er iets mis was gegaan met de levering. En ze gingen er meteen achteraan! Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en met nog maar 30 werkminuten op de klok, besloot ik dat ik naar huis mocht :-).

Mannen, soms heb je er niets aan!
Thuis aangekomen, was mijn man nog niet bezig met het in elkaar zetten van de kinderwagen. Maar op mijn verzoek begon hij er meteen aan. Het was zo makkelijk, dat ik het beter zelf had kunnen doen. Helemaal toen ik er achterkwam dat er onder een hoes gewoon een vierde wiel lag en we dus toch gewoon doe vierwieler hadden gekregen. Ik hoef niemand uit te leggen hoe een vrouw vol zwangerschapshormonen dan reageert 🙂 :), laten wij het erop houden dat mijn man dit nog lang aan zal moeten horen.  Maar zoals gezegd, met het boekje in de hand is het een kinderwagen die je heel makkelijk in elkaar zet.  Het is dat het buiten al te donker was, anders was ik er meteen mee op stap gegaan.

Kimberley MC Nova1 Kimberley MC Nova2 Kimberley MC Nova3

Met Jasmijn in de wandelwagen inzet, zijn we de eentjes gaan voeren. Door de grote wielen rijdt hij heel stabiel en is hij bewonderenswaardig licht met sturen. Zelfs met een peuter van ruim 14 kilo erin. Ook met het drassige gras had hij helemaal geen moeite. Met zigzag poortjes is het even goed sturen, maar dat heeft niets met de wendbaarheid te maken, maar meer met de breedte. Ik denk dat je bij menig supermarkt ook altijd de brede doorgang moet pakken, wil je langs de kassa’s komen. Maar het maakt wel dat je een hele stevige kinderwagen hebt. Ook op de rem staat hij echt stil en rolt niet naar achteren, het geen ik altijd bang voor was met mijn oude kinderwagen. Ik heb het zelf nog niet kunnen testen maar dat de wandelwagen inzet in 4 standen te zetten is, waarvan 1 helemaal plat, lijkt mij echt ideaal. Mijn oude kinderwagen had deze functie niet en ik kan niet wachten om mijn straks slapende baby (vanaf 6 maanden of ouder) gewoon lekker zittend en al, plat te kunnen leggen. Ook kan ik niet wachten om straks de reiswieg te testen. Maar ik weet zeker dat hij net zo mooi is als de rest van de kinderwagen. Bij de Prenatal heb ik er al even stiekem naar gekeken, en er zit echt een heel goed en dik matrasje in. Wat is er dan een hoop in een paar jaar veranderd. Of loopt ik nu zo erg achter op het gebied van kinderwageninnovatie ;-). Jasmijn heeft altijd goed in de kinderwagen geslapen, maar met dit matrasje wil ik er zelf ook wel even in gaan liggen. Dat je de wandelwagen inzet op twee manieren kan gebruiken lijkt mij heel fijn. Ik zie mij in de dierentuin al lopen met het zicht naar voren, maar in een drukke winkelstraat is het misschien fijner om onze zoon (Ja, na een prachtige dochter, krijgen we nu een zoon) met zijn gezicht naar ons toe te zetten. Zo kijkt hij niet alleen maar tegen benen en billen aan :-).

Als ik aan mijn omgeving laat zien dat de kinderwagen ook nog eens handsfree inklapt, zijn ze meteen wild enthousiast. Helemaal ook omdat je hem met één hand weer uitklapt, want zeg nu zelf welke moeder heeft er twee vrije handen, het komt bij mij zelden voor ;-).  Maar zeker ook voor de opa’s en oma’s die regelmatig achter de kinderwagen zullen gaan lopen is het heel fijn. Toen ik op het instructie filmpje zag dat hij zelf in kon klappen, was ik al heel enthousiast, al moest ik nog wel zien dat het echt zo werkte. Maar het is echt. Met twee simpelen handelingen (op de rem zetten, en hendel induwen met je voet) vouwt hij zelf helemaal op. Wil je hem toch een klein beetje compacter, dan kan je door een druk en trek systeem de grote achterwielen, naar binnen toe laten “verdwijnen”.

Ik ben helemaal verliefd, op mijn dochter, man, ongeboren zoon, maar stiekem ook een beetje op de Maxi Cosi Nova!

Lieve groet, Kim