Natuur(lijk) genieten

Wanneer ik in het buitenland ben, merk ik dat ik vaak verrast word door de schoonheid van de natuur van een land. Elke vakantie in Frankrijk ben ik verrast door de eindeloze lavendel- en zonnebloemvelden. In Oostenrijk wordt ik overdonderd door de mooie bergen maar ook in in Nederland ben ik gek op de natuur. Na mijn verhuizing vanuit het platte Noord-Holland richting Arnhem heb ik een heel ander natuurgebied leren kennen. Het groen wat wij in Gelderland hebben, Veluwezoom, is voor mij met niets te vergelijken. Toch ben ik gister weer ontzettend verrast door Nederlands schoon.

Van alle seizoen is de herfst toch mijn meest favoriete seizoen. Zeker wanneer het zonnetje schijnt en het waterkoud is. Naar mijn inziens komen dan de herfstkleuren het best tot zijn recht. Mijn liefde voor dit seizoen werd gister weer bevestigd toen wij voor een onplezierige reden richting Nijverdal trokken. Tijdens onze “reis” kwamen wij door Holten en reden wij over de Holterberg. Ik kende het gebied niet maar mijn man heeft er fijne herinneringen aan (snap ik nu heel goed). En ik kan niets anders zeggen dan wat een mooi gebied. Ademloos heb ik rond gekeken terwijl mijn man stuurde door het natuurschoon. Wij besloten ter plekken: hier komen wij zeker terug met Jasmijn.

Omdat wij overal honger van krijgen is eten altijd een hoogtepunt (woordkeuze i.v.m. met de berg :-))  op onze agenda 🙂 en wat blijkt, ook hier is er voor ieder wat wils. Onderstaand drie van mijn keuzes:

De Hooischuur (Nijverdal)
Een heerlijk, gezellig maar niet te ouderwets pannenkoeken restaurant. Waar je naast de “gewone”pannenkoek ook kunt kiezen voor een Saté pannenkoek (nog niet eerder gezien) en een Mexicaanse pannenkoek (wel eerder gezien). Om een breed assortiment aan te beiden hebben zij sinds kort ook een Burgerkaart (ook om mee te nemen ;-)). Voor de kleintjes is er een speelhoek en zijn er meer dan voldoende kinderstoelen aanwezig. Je kunt er aansluitend ook bowlen (whoehoe).

Woody’s Pancakes en Steaks
Hoewel de naam Woody’s mij direct terugbrengt naar mijn heftige stapcarrière in Amsterdam (wij kwamen er graag tijdens Happy Hour :-)). Heeft deze Woody’s fijne gerechten.  De menukaart staat online (iets wat ik altijd erg prettig vind) en alle 74 pannenkoeken zijn ook glutenvrij en op soja basis te bestellen. Een prima plek om de dag af te sluiten met een groot gezelschap waarbij er niet op voorhand rekening gehouden hoeft te worden met intoleranties en allergieën.

Hoog Holten
Geen zin in pannenkoeken of steaks maar zin in een iets verfijndere smaak. Dan is restaurant Hoog Holten een mooie plek. Mijn aanrader: Ga voor het bib Gourmand menu. Dit drie gangenmenu met bijvoorbeeld zacht gegaard buikspek met geitenkaas voor maar €39,- is wat mij betreft een echte topper! Uiteraard aan te vullen met een passend wijnarrangement (Voor de “grote drinkers” is er al voor 80 euro een kamer bij te boeken :-)). Liever trek in een gerecht van de Green Egg neem dan plaats in de brasserie.

Met recht kan ik zeggen dat ik er een nieuwe ontdekking bij heb. Ik kan niet wachten om weer terug te keren naar deze fijne plek! Een reservering bij Hoog Holten staat dan zeker op mijn lijstje.

Kim ~natuurliefhebber

rvub0886