Aardbeien “Cheese” cakejes – Koolhydraatarm

Nu we toch zo lekker met het koolhydraatarm bezig zijn, nog een receptje van mijn hand, dan wel geïnspireerd door anderen. Weer één met Cottage Cheese (ja ik ben er gek op sorry ;-).

Benodigdheden:

  • 200 gram biologische cottage cheese (AH) 2 kh
  •   80 gram amandelmeel (Holland & Barret) 5,5 kh
  •     2 eieren 0,7 kh
  •     2 tl bakpoeder 2,55 kh
  •     2 el zoetstof 4 kh
  •   80 gram aardbeien 6,14 kh

Meng de cottage cheese met de eiren en roer tot een redelijk glad beslag (ik schrijf redelijk want ik krijg het niet helemaal glad ;-)). Voeg daarna de amandelmeel en de bakpoeder toe. Meng door. Voeg daarna de zoetstof toe en roer wederom door. Verdeel over 6 – of 8 vormpjes. En duw de aardbeien in het beslag.

    

Belangrijk, gebruik een hard blik. Ik had de eerste keer zachte cupcake vormpjes gebruikt, waarna de cottage cheese helemaal uitliep en door de hele oven belande. Ook deze batch was net iets de hard gebakken aan de bovenkant (25 minuten op 200 graden). Het blijft dus nog even experimenteren met de juiste baktijd c.q. graden, maar daar smaken ze niet minder lekker om :-). En dat met maar 3,5 kh per cakeje (bij 6 stuks)

Enjoy! Lieve groet, Kim