Frisse Cottage Cheese lunch (koolhydraatarm)
Hüttenkäse of Cottage cheese (geef het een naam), vroeger kon ik het niet weg krijgen. Totdat ik het bij restaurant de Firma in Nijmegen als onderdeel van het voorgerecht kreeg. Lekker dat ik het vond. En wat bleek, er zaten ook nog eens koolhydraatarm (whoehoe). Dus nu maak ik het vaak zelf als heerlijke lunch. Onderstaand het recept (al is dat een groot woord :-))
- 200 gram Cottage cheese
- 50 gram verse groene en/of zwarte olijven in knoflook
- 50 gram radijs
- Snufje peper
- Klein scheutje olijf olie (of olie uit het bakje van de verse olijven)
Het klaar maken is heel simpel, want je voegt gewoon alles samen op een bord. De radijs doe ik door vieren en de olijven door de helft. Het gekke is de Biologische Cottage Cheese (1,0 kha per 100gram) bevat de helft minder koolhydraten dan de goedkopere variant (3 kha per 100 gram).
Deze lunch bestaat uit 6,31 Koolhydraten (bij gebruik van de Biologische Cottage Cheese) en past daarmee perfect in een koolhydraatarm of koolhydraat beperkte levensstijl.
Eet Smakelijk! Lieve groet, Kim
En het ziet er nog heel lekker uit ook! Dankjewel voor de tip!
Leuk dat je gelezen hebt! Ben benieuwd wat je er van vindt als je het gegeten hebt.
Klinkt goed, ik heb de ingrediënten op mijn boodschappenlijstje gezet. 🙂
Ben heel benieuwd wat je er van vindt? Laat je het even weten?