Help! we moeten een basisschool uitzoeken

En dan na twee keer knipperen (voor mijn gevoel dan he) is Jasmijn opeens bijna 4 jaar oud! HELP! 4 jaar, ik kan, en wil, het echt niet geloven. Mijn eerste baby. Waar we zo ontzettend lang naar uit hebben gekeken, die is gewoon bijna 4. En dat betekent dat er een basisschool moeten worden uitgezocht.

Het duurt nog tot september, maar nu aankomende weekend Pasen gevierd wordt, zijn we echt de 3,5 al even gepasseerd. Jasmijn is alvast aan het aftellen. Want oh wat wil mijn meisje graag naar school.

Een basisschool uitzoeken (nogmaals HELP!)

Tijd om een basisschool uit te zoeken. En man man man wat vond ik dat moeilijk. Ik denk dat ik dit na het uitzoeken van een mooie naam, de moeilijkste keus vind. Het is zo’n levens bepalende en -vormende keuze, hoe weet je dan dat je er goed aan doet. Eindeloos heb ik op internet gezocht naar tips waar je op moet letten of hoe je de beste keus kan maken.

Op voorhand had ik alvast een selectie gemaakt van twee basisscholen die ik wilde bezoeken. Dit deed ik puur op verhalen uit de wijk, van andere ouders en uiteraard speurde ik het internet af. RTL publiceert elk jaar een onderzoek naar basisscholen waar een cijfer aan gekoppeld wordt. Ik wilde dit als leidraad nemen, echter toen ik er achterkwam dat de school waar niemand tevreden of is (in onze wijk dan) een hogere score had dan de andere scholen. Heb ik dat onderzoek maar achterwegen gelaten.

We bezochten de twee scholen. Een katholieke en een Christelijke school. Het geloof is geen belangrijk onderwerp binnen ons gezin. Echter is Pascal Katholiek op gevoed en ik Christelijk. Jasmijn mag later zelf bepalen wat ze met het geloof wil doen. Totdat ze die keus maakt, willen wij haar wel een beetje kennis meegeven.

Beide scholen hebben goede referenties en hebben we prettige gesprekken mee gehad. Dus waarop maak je dan de keus? Hoewel ik graag alles feitelijk onderbouw, moesten we nu echt een keus maken o.b.v. gevoel. Na lang wikken en wegen hebben wij besloten voor de Christelijke basisschool te gaan. Puur omdat deze wat kleiner is en dat ons een fijn gevoel gaf. Rationeel een keuze maken was gewoon echt niet mogelijk. Hoe jammer ik dat ook vind.

Alle formulieren zijn ingevuld en als het goed is gaat Jasmijn vanaf 19 augustus wennen. Daarna mag ze nog even van een vakantie genieten en gaat ze vanaf 18 september dan (eindelijk, haar woorden niet de van mij) naar school. Mag ik alvast even huilen?

Lieve groet,

Kim