Chocolicious ~koemelk & glutenvrij

Zoals iedereen weet (en kan zien), ben ik gek op eten. Maar dan ook écht gek. Zo vertelde ik aan mijn collega dat ik maandagochtend op de weegschaal was gaan staan en in het weekend was aangekomen. Dit tot mijn verbazing.  Ik had toch netjes op mijn eten gelet (dacht ik ;-)). Ik had mijn fruit op. Niet te veel frietjes, zoutjes en chips gegeten en toch was ik aangekomen. Oke met de alcohol consumptie was het iets wat uit de pas. Maar nog geen reden voor mij om te denken dat ik was aangekomen. Ik had nota bene ook nog twee keer gecrossfit! Ik haat die stomme weegschaal! Zoals in elk bedrijf, ga ik even vanuit anders ga opzoek naar een andere baan, werd er ook aan mij gevraagd, Kim hoe was je weekend? nog wat leuks gedaan? Enthousiast als ik ben begon ik te vertellen. Want afgelopen weekend was niet zomaar een weekend, nee, ik was 1 jaar getrouwd. En dat moest gevierd worden!!

Feestelijk eten
Omdat je je katoenen jubileum niet zomaar voorbij kan laten gaan. Werd de top van de bruidstaart op donderdag avond al uit de vriezer gehaald en werd de reservering voor het restaurant gemaakt. Dus het weekend begon lekker, met eten :-). Op zaterdag bleek er nog een gedeelte bruidstaart over te zijn en omdat mijn man er niet gek op is, nam ik het offer op mij om nog een stukje te nemen. Al met al werd steeds meer duidelijk dat eten nogal de rode draad door het weekend was. Terug denkend aan het aantal punten taart dat mijn man had gegeten, kwam ik tot de schokkende conclusie dat dit er slecht één was. Dat betekend dat ik de rest op heb gegeten en dan jezelf afvragen hoe het in hemelsnaam kan dat je bent aangekomen.

Niet relevant
Hoewel het bovenstaande eigenlijk niets met de titel van de blog te maken heeft. Was het toch een mooie inleiding, als zeg ik het zelf :-). Dus het zal je niet verbazen dat de rest ook over eten gaat :-). Want ik ben niet de enige binnen de familie die van lekker eten houdt en dus werd ik vandaag zomaar verrast door chocokokosballs (die naam hem ik zelf verzonnen, dus sorry aan het gebrek van creativiteit ;-)). Deze ballen zijn super easy, koemelk- en glutenvrij en het allerbelangrijkst super lekker! Omdat ik jullie niet blij wil maken met een dooie vis (hoewel dat in de vorm van sashimi ook heel lekker kan zijn :-)) onderstaand het recept!

 

IMG_4901Chocokokosballs:

100 ml Alpro Cuisine soya om op te kloppen

200 gram AH Delicata puur 85%

2 eetlepels Stevia, suiker of andere suikervervanger

Kokos

 

 

 

 

Hak de chocolade fijn en doe dit in een grote kom. Verwarm de slagroom maar zorg ervoor dat de slagroom het kookpunt niet bereikt. Schenk de slagroom bij de chocolade en laat dit 5 minuten rusten. Voeg Stevia (of suiker) toe en roer dit mengsel.
Leg de kom nu 30 minuten in de koelkast. Nog even volhouden en nog niet in die kom duiken :-).

Maak kleine bolletjes en rol dit door de kokos. Zorg ervoor dat de bolletjes een mooi laagje kokos hebben.

Probeer je te beheersen en zet de “balls”in de koelkast. Lukt het niet, eet ze dan lekker meteen op :-). Wil je de chocokokosballs extra crunchy maken voeg dan wat noten toe ;-). Hele grote honger gekregen, lees dan ook eens mijn recept gluten- en koemelk vrije Cheesecake

Er is er hier nog één over, en dat is al zeg ik het wederom zelf best knap! Hoe vond jij ze smaken?

Kim ~ Chocoloco!