Stiekem chips eten?

image1

Stiekem chips eten, en dan met name overdag. Ik hoorde het een collega vandaag zeggen en er ging een golf van herkenning door mij heen. Want het is ik, die gister in de trapkast een koekje naar binnen stond te proppen. Want gezien worden door mijn dochter terwijl ik iets lekkers aan het eten ben, dat kan écht niet. Zeker niet zonder dat het ontaard in een huil- of driftbui. Ook niet als je dochter pas 16 maanden is. Want je wil toch het goede voorbeeld geven. Dus wanneer ik een wortel sta weg te eten mag ze natuurlijk een hapje (wild zwaaiend met mijn armen naast mijn hoofd van mmmmmmmh lekker) Wie houden we nou voor de gek :-). Hoewel zij heus wel eens een koekje krijgt, eet zij vaker iets gezonds tussendoor dan ik .

Het bovenstaande is één van de geneugten van het ouderschap, not :-). Ik vind het heerlijk hoor, moeder zijn. Maar wanneer je nog op de roze wolk zit met je pasgeboren baby of wanneer je aan het dagdromen bent (ook iets wat alleen kan als je nog geen kinderen hebt) over alle leuke outfits die je de baby gaat aantrekken (deed ik vooral, maar goed we hebben het nu niet over mijn koopverslaving ;-)) of over alle leuke dingen die je met je kleintje gaat doen, komt het stiekem eten van chips, koek of snoep in de trapkast niet voor. Je denkt er niet aan dat het ooit mogelijk is dat je dat doet. Dus ik vertel je, geniet van de middagen alleen op de bank waarbij je 5 minuten van een tv-programma kunt zien, 2 bladzijdes van een boek  kunt lezen (achter elkaar). Want met een kindje, hoe gezellig en fijn het ook is, komt het er NOOIT meer van :-).

Ik wil je niet bang maken. Er zijn heel veel zaken die ik had verwacht van het ouderschap maar dit zijn er een paar van het kaliber: Zag ik noooooit aankomen. Gelukkig weet ik inmiddels dat ik niet de enige ben. Want dit fenomeen komt over de hele wereld voor. Ik kwam online het filmpje tegen van deze moeder van een vierling (hoe doet deze vrouw dat!!) die heel even in haar trapkast een momentje voor zichzelf nodig had. Ze was te gast bij tv icoon Ellen.

Ik hoor je denken nee, dat kan toch niet. Maar het is echt zo. Misschien onthul ik nu wel een geheim mommy societyding, een ongeschreven regel, maar alle moeders doen het. Dus wees trots en neem nog een extra koekje of snoepje (wel in de trapkast natuurlijk :-)).

Kim ~ typend met een mond vol