Mommy is not cooking tonight!

Not cooking

As werkende moeder ben ik natuurlijk ontzeeetttend druk (ik weet het verkeerd gespeld maar ik wil de nadruk zo graag op het ontzettend leggen) net zoals alle andere moeders werkend of niet. Naast werken, Jasmijn, een sociaal leven, sporten en natuurlijk mijn blog staan er wekelijks tal van “huishoudelijke” bezigheden op mijn lijstje (niet mijn meest favoriete punt van hét lijstje ;-)).

Wat ik erg leuk vind is koken, eerder heb ik al wel eens een receptje gedeeld, maar  hoe leuk ik het ook vind, in het weekend doe ik graag andere dingen. Hoewel mijn man en ik ,voor wij Jasmijn kregen,  en willekeurig restaurant bezochten doen we dat nu toch anders. Uit ervaring kan ik spreken dat wanneer je in een enigszins sjiek-ig restaurant zit met een huilende dochter van 3 maanden oud (we waren nog zo lekker onervaren :-)) je je toch niet zo gemakkelijk voelt. Hoe relaxed je ook denkt ze zijn, alle ogen branden. Dus wanneer we nu uiteten gaan en dochterlief (inmiddels 16 maanden) gaat gezellig mee, kiezen we een iets kind vriendelijker restaurant uit. Onder het kopje: Mommy is not cooking tonight! zal ik regelmatig (ik probeer wekelijks :-)) een leuke tip delen. Dit zal zowel “kindvriendelijk” &  “parents only” zijn. Want hoe leuk het uiteten gaan met mijn kleine spruit is, soms houdt deze mama van sjiekig 🙂

Om meteen af te trappen: De eerste tip! 
Hij is misschien voor de hand liggend maar Happy Italy is voor álle ouders die niet willen koken op zaterdag en zondag een hele goede oplossing (ook voor elke andere dag van de week trouwens!). Want; Lekkere pasta gerechten tegen goede prijzen en het eten komt snel (niets zo vervelend voor een kind dan lang stil aan tafel te moeten zitten). Daarnaast is het er altijd rumoerig dus als er gegild, gehuild of gelachen wordt valt dat niemand op. En er is niets lekkerder dan gewoon een hapje te eten zonder dat je de brandende ogen van je mede restaurantgangers in je rug voelt branden omdat je kind leeft! Voor de oudere kinderen is er een heuze speelruimte zodat je ook gewoon eens een volwassen gesprek kunt voeren met je man, partner of vrienden, zonder onderbroken te worden. Want hoe lief mijn dreumes ook mama roept na 400 x wil je graag eens wat anders horen ;-).  Je kan niet reserveren en als je een rij ziet staan, schrik dan niet want dit duurt max. 5 minuutjes. Voor wie zich alvast wil vergapen aan al het lekkers,  zie hier het menu. Mocht je in een gekke bui zijn, nee het is niet erg om een pizza Nutella te bestellen :-).

Kim ~Mega hongerig en geen zin om te koken!