The big thirty Cheesecake

 

kimberley-30
Er daar is dan dat getal, een getal dat twee jaar geleden nog helemaal geen invloed op mij had. Iedereen die er raar over deed vond ik maar stom. Want het is toch maar gewoon een getal. Niets meer en niets minder. Maar dan komt het getal voor jezelf steeds dichter bij en merk je dat het toch iets geks met zich mee brengt.

Morgen is het zover. Mijn dertigste verjaardag. Ik ben precies om 23:45 geboren, dus heb een kwartier om dit te vieren. Nee hoor, jarig zijn leeft heel erg bij mij. Misschien heb je al in mijn vorige blog gelezen over mijn blunder omtrent een “klein” verjaardagscadeau t.w.v slechts €18.900,- (nee dat is geen punt die ik verkeerd geplaatst heb ;-). Maar goed, weken van te voren ben ik er normaliter mee bezig. Dit jaar wil het alleen zo zijn dat mijn dochter precies 9 dagen later één wordt. Iets wat ik nog belangrijker vind dan mijn eigen verjaardag en waar ik helemaal op los ga (hoe en wat lees je snel).

Ik wordt dus 30. Twee cijfers naast elkaar, samen één getal maar zoveel lading. Ik had niet verwacht dat dit mij zo bezig zou kunnen houden. Door het label: nu ben ik 30, op mijzelf te plakken vind ik dat ik oud word. Gelukkig ben ik mijn vriendengroep nog steeds de jongste. Iets waar ik iedereen graag aan blijf herinneren.

Bij een verjaardag hoort ook trakteren. Zelf ben ik heel gek op taart. Dus met trakteren eten we taart. Dat staat altijd vast :-). Voorheen ging ik langs de bakker en kocht een lekkere taart, iets waar ik iedereen altijd blij mee kon maken. Maar nu ga ik trakteren voor mensen met een intolerantie. Dat is niet erg, maar vergt even wat aanpassingen. Een taart kopen met een koemelk- en gluten intolerantie is namelijk niet te doen. Of misschien heb ik het juiste adres hiervoor niet gevonden, tips zijn altijd welkom! Dus ik zou mijzelf niet zijn als ik dan niet gewoon besluit zelf een taart te maken.

Een eigenschap die ik heb is dat, ik iedereen graag blij wil maken. Soms handig maar soms ook niet. Een tijdje terug ontdekte ik dat Cheesecake eten niet altijd lukt met intoleranties. Vervelend als je daar last van hebt en het idee om te trakteren werd geboren: Een koemelk- en glutenvrije Cheesecake. Bij het delen van mijn idee zag ik al twee blije gezichten. Mijn motivator om de allerlekkerste Cheesecake ooit te maken. Nu kan ik best lekker koken en bakken, als zeg ik het zelf, maar zelf een recept omturnen is niet mijn ding. Gelukkig heeft Jude’s Diner dit wel gedaan (naast Cheesecake nog meer hele fijne recepten voor als je een intolerantie hebt). En zie hier het resultaat!

cheesecake-college

Dertig worden is stom, en terwijl ik dit zeg weet ik dat ik eigenlijk dankbaar moet zijn dat ik deze leeftijd mag behalen. Zo is het toch met elk jaar dat je er bij krijgt, vindt je niet? Er zijn genoeg mensen die het niet mee mogen maken. Toch verandert dit mijn stelling niet: dertig is een stom getal. Hoe oppervlakkig ik nu klink. Daarom verleg ik de focus. Ik vier mijn verjaardag niet (ik duik morgen heel fijn onder voor een Dagje Welness) en doe het over negen dagen over voor Jasmijn.

Kim ~ bijna 30 & oud wijf!