My cup of tea

my cup of tea

De maand januari zit er lang en breed op en ik ben compleet hersteld van mijn operatie. Wat kijk ik daar met een fijn gevoel op terug. Met de hulp en steun van vele, is de operatie 100% mee gevallen. Een bijkomstigheid van de operatie was het niet kunnen sporten. Hoewel ik nooit gedacht had (echt nooit) dat is dit als onplezierig zou ervaren, er zijn ook zat mensen die het niet geloven als ik dit schrijf ;-),begon ik het sporten na en week of 2/3 echt te missen.

Om toch het idee te krijgen dat ik met mijn lijf bezig was, wilde ik op een andere manier het december gevoel (lees; weer eens veel te veel gegeten) van mij afschudden. Het sporten moest ik nog even uitstellen dus ging ik opzoek naar iets anders. Zo kwam ik bij Tastea terecht. Nu ben ik toch al een fervent thee drinker (koffie en wijn trouwens ook :-)) dus waarom zou ik dan de krachten niet bundelen. In eerste instantie was ik een beetje huiverig. Ik heb namelijk wel eens eerder een detox thee van een ander merk geprobeerd en het enige wat toen gedetoxed werd, was de prullenbak (echt niet lekker dus).

De detox kuur bestaat uit een ochtend- en avondthee. Nu drink ik in de avond nooit thee dus dat was even wennen. De thee ruikt erg sterk maar smaakt gelukkig iets minder sterk. Ik houd erg van kruidentheeën dus deze thee was geen straf! De “gebruiksaanwijzing” staat netjes op het blik. In combinatie met de mega handige beker (heel enthousiast over :-)) werd het echt theezetten voor dummies. De kuur zegt bij een aantal zaken te kunnen ondersteunen:

  • Boosten van je immuunsysteem 
  • Verbeteren van de huid
  • Afdrijven van vocht
  • Verminderen van opgeblazen gevoel 
  • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
  • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid ✔
  • Verhogen van je weerstand 
  • Ondersteuning bij je stofwisseling
  • Ondersteuning voor een goede nachtrust
  • Onderdrukken van honger gevoel 

Natuurlijk heeft deze detox kuur niet gezorgd voor een gewichtsverlies van 10 kilo, iets wat je als vrouw natuurlijk altijd stiekem hoop ;-), maar ik moet zeggen dat ik in tegenstelling tot een hoop anderen, nog niet ben bezweken aan de griep. Daarnaast kan ik wel zeggen dat ik beter slaap en veel meer drink. Het beter slapen kan natuurlijk komen door het niet drinken van koffie in de avond maar wat de daadwerkelijke oorzaak ook is, ik vaar erg goed bij deze thee.  Los van de thee ben ik echt mega enthousiast over de beker. Het woord beker doet deze mooi drink fles/flacon/unit geen eer aan en is daarnaast ook los te koop. De detox kuur is misschien niet super goedkoop maar je doet er langer mee dan 30 dagen en ik kan het je echt aanraden!

15822948_10206345749523046_7820213871618288233_n

Kim ~just my cup of tea!